Peutergym

Elke maandagmiddag zal er gegymd worden tussen 15.30-16.30 uur. Hierbij worden er wekelijks ontwikkelingsgerichte, maar vooral ontspannende en leuke activiteiten aangeboden. Dit gebeurt aan de hand van thema’s. Zo zal er voor een aantal weken met een bepaald thema gewerkt gaan worden zoals: het circus, vervoer en dieren. Hierbij is er tevens na de zomervakantie een maand waarin ouders samen met hun kinderen mogen meedoen tijdens de gym. Dit doen wij om jullie een inkijkje in de lessen te geven en misschien pikken jullie ook leuke spelideeën voor thuis op. Maar natuurlijk is het hoofddoel om lekker samen met je kind te bewegen.

HABIBI en EZEL

Om de kinderen extra te ondersteunen in hun levendige wereld van de fantasie en om hen nog meer te betrekken bij het bewegen zal er gewerkt worden met twee avonturiers. Dit zijn twee knuffeldieren Ezel en Giraffe genaamd. Zij zijn twee circusdieren die samen op avontuur gaan met hun rondtrekkende circus. Dit gebeurt aan de hand van de thema’s. 

Kosten

Er wordt gewerkt met een strippenkaart tegen een minimale vergoeding.

Tijden

Maandag van 15:30 uur tot 16:30 uur

Voor wie

Kinderen vanaf drie jaar

De lessen worden gegeven door Remon.

Kleding: voor de gymles is geen speciale kleding nodig.

De kinderen hoeven geen gymschoenen aan, op blote voeten hebben ze meer grip.

Wat doen we nog meer aan bewegen?

Omdat gezond bewegen meer tijd kost dan het wekelijkse uurtje in de gymzaal, wordt er ook dagelijks veel bewogen. Hiervoor hebben wij twee speciale beweegmomenten op een dag ingepland. Zo gaan we elke dag naar buiten met de kinderen. Dit doen wij door minimaal een uur naar de speeltuin in de buurt te gaan of door boven op ons dak te gaan spelen. Daarnaast doen we ook verschillende beweegliedjes of beweegspelletjes met de kinderen aan de hand van een liedjesdobbelsteen of de beweegbak.  Maar naast dit gegeven krijgen de kinderen ook veel beweging tijdens het vrij spelen in onze ruimte, waardoor ze hun dagelijkse portie beweging krijgen.

De beweegcoach

Bij Habibi is pedagogisch medewerker Remon de beweegcoach. Voor alle vragen/opmerkingen over het bewegen(gym, buitenspelen, spelmateriaal etc.) bij Habibi of tips/informatie voor thuis kun je daarom contact met hem opnemen.