Onderneem het maar!

Na veiligheid en een prettige dagstructuur, staat bij ons autonomie van het kind hoog in het vaandel. Wat een kind zelf kan en wil, mag het uitproberen. Op die manier wordt een kind zelfstandig en krijgt het zelfvertrouwen. Voor peuters zijn er verschillende speelhoeken ingericht. Een poppenhoek, een bouwhoek, een knutselhoek et cetera. Zo kan elk kind kiezen waar het zich mee bezig wil houden. Naast de maaltijden en sommige groepsactiviteiten zijn ze vrij hun eigen keuze te maken.

Eten met mes en vork?!

Eten is een belangrijk moment van de dag. Wij stimuleren kinderen om zo zelfstandig mogelijk te eten. Baby’s krijgen geen tuitbekers, maar ze drinken (zodra ze het kunnen) uit echte bekers. Peuters die dat al kunnen, eten met mes en vork. Niet omdat ze zo nodig ‘de netste peuter van het jaar’ moeten worden, maar wel omdat ze zo serieus en aandachtig met eten omgaan en het leuk en lekker vinden. Mede hierdoor verlopen de maaltijden rustig en gezellig.

Bewegen en spelen

Bewegen is heel goed. Onze leidsters zijn daarom ook getraind in het geven van bewegingsles aan peuters. Kijk voor meer informatie  bij peutergym, of geef u hier direct op.

Theoretische basis

Op Habibi werken wij volgens de theoretische principes die begin vorige eeuw ontwikkeld zijn door de vooruitstrevende Weense kinderartse Emmi Pikler. Haar ideeën zijn nog steeds zeer actueel. Kijk hier voor informatie over de Nederlandse opleiding.